Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Den orangea mattan rullas ut

Nästa vecka börjar de orangea kuverten från Pensionsmyndigheten att dimpa ner i brevlådan. Hur mycket du får i framtida pension står inte i kuvertet och kanske just därför kommer var tredje pensionssparare att bli lite gladare.

Enligt Pensionsmyndigheten är det en av tre som tror att de får uppgifter om sin totala pension i det orange kuvertet. En tredjedel av alla kuvertöppnare får med andra ord en trevlig överraskning om de gör en prognos över sin totala pensionen.  I snitt handlar det om 3320 kronor mer i månaden i total pension än vad det orangea kuvertet anger – inte illa, eller hur!?

Det orangea kuvertet talar bara om hur mycket du förväntas få i allmän pension, det vill säga inkomstpensionen och premiepensionen. Tjänstepensionen och det eventuella egna sparandet är inte med i årsbeskedet från Pensionsmyndigheten.

För att komma åt tjänsten och göra en prognos använder du den personliga koden som finns med i orangea kuvertet eller din e-legitimation. Kolla själv vad du får i total pension!