Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet
johanfloren

Den störste

Annie Lööf får ursäkta. Hon kniper inte platsen som veckans huvudnummer. I ett längre perspektiv kommer debatten om centerns idéprogram var en i raden av många politiska mikorhändelser. Kanske det reder upp sig. Kanske inte.

Veckans stora händelse var David Bowies oväntade comeback. Utan några traditionella former av marknadsföring spred sig plötsligt nyheten som en löpeld på nätet att Bowie släppt en ny låt.

2004 drabbades han av en hjärtattack. Sedan dess har han inte kommit med någon ny musik och knappt synts till i offentlighetens ljus. I stället har den gamle estradören omgivits av rykten om sjukdom och personliga problem.

Desto större blev nu intresset när han i tisdags släppte Where Are We Now. Det har redan skrivits spaltkilometrar i allt från The Economist till Los Angeles Times. I en läsvärd artikel i The Mirror skriver Tony Parsons

”It is the reason why Bowie is truly the last of the great rock stars, and why he changed more lives than anyone.”

Lyssna, gläds och förundras över att det finns en rockstjärna som har kunnat åldras med värdighet och ändå kan komma med ny musik som omedelbart platsar i ”Best of”-kategorin, där åldrandet adderar nya kvaliteter till musiken i stället för addera brister.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QWtsV50_-p4]

Johan Florén