Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Detta har hänt under 2015

När det närmar sig årsskifte faller det sig för många naturligt att göra en summering av året. Det görs på olika sätt och på en mängd olika teman. En tillbakablick på viktiga händelser som skett runt om i världen är lite hjärngympa och kul tycker jag.

DN har ett bra ”supertest”, här kan du testa vad du kommer ihåg om borrmaskinsattacker, ebolautbrott och försvunna flygplan från 2015. Om de första 25 frågorna känns som en enkel match så finns ytterligare ett gäng frågor att hämta här.

Lycka till och trevlig helg!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.