Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

En guldmedalj och världsberömda fingrar

Idag kom de tillsammans ut genom VIP-ingången på Arlanda. Den ena tösen världsmästarinna på 1500 m och den andra med världsberömda fingrar men också med en fin placering i VM:s höjdhoppsfinal. Man kan inte annat än vara stolt över dem båda och det går bara inte att se sig mätt på Aregawis lopp. Den extra växeln hon lägger in under sista varvet och bara ökar är oslagbar!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ebV-JlcQ2sM]

 

Uppståndelsen kring Emmas regnbågsfärgade naglar i kvalet är också oslagbar. En ”tyst” protest mot Rysslands lagar och ett ställningstagande att hon står upp för alla människors lika värde. Jag tycker det är häftigt att Emma agerar och är inte förvånad över att det resulterade i att naglarna blev VM:s snackis och fick enorma reaktioner runt om i världen.

Ronny Larsson, tidningen QX redaktör utnämner Emma till HBT-världens hjälte och säger att de som påstår att politik och idrott inte hör ihop har fel.

Om vi nu ska kalla rätten att älska den man vill för politik så hör de ihop. Den rätten hör nämligen ihop med allt och jag är så glad att en person med världens alla blickar på sig tog sig mod och visade Ryssland ett par trotsigt målade naglar och sa ”Kärlek mellan två människor kan aldrig vara fel.

Inför höjdhoppsfinalen hade Emma målat sina naglar röda. I kärlekens färg som hon själv sa och hoppades på att budskapet ändå skulle gå fram. Och det är ju inte tu tal om det, budskapet har gått fram. Och det ska bli spännande att se hur många regnbågsflaggor som vajar i luften när Emma kommer in på Stadion på torsdagens DN-gala.

Vackert Abeba och Emma!

Louise Svensson

Relaterade ämnen