Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

En poets tystnad

Vid lunchtid igår fick vi reda på att Bob Dylan blir årets Nobelpristagare i litteratur. Natten till idag spelade han i Las Vegas men sa inte ett ord på scen om att han tilldelats priset. Inte ens på hans hemsida finns något om utmärkelsen.

Harry Amster spekulerar i om inte konsertens sista låt, ”Why try to change me now”, var själva uttalandet?! Huruvida det var det eller inte kommer vi nog aldrig att få svar på. Vad vi däremot kommer att bli varse, den 10 december, är om det blir ett tacktal av poeten i Stockholm eller inte.

Att Dylan får det prestigefyllda priset väcker debatt runt om i världen. Förtjänar verkligen en låtskrivare det prestigefulla litteraturpriset?! Spelar roll, ”Like a rolling stone” talar för dig själv…

Trevlig helg!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.