Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

En sajt att hylla

Har du besökt Hyllat? Det gjorde 2,5 miljoner svenskar under sajtens första månad. Nu har Hyllat funnits i snart två månader och antalet unika besökare den senaste veckan är 150 000.

Idén är enkel och skaparen har inspirerats av den amerikanska sajten Upworthy. På sajten publiceras videoklipp som man tror kommer att delas mycket. Gemensamt för innehållet i videoklippen är att det väcker känslor.

Och jag lovar, det är svårt att hålla tillbaka känslorna. Jag har kollat runt och tårar har trillat, jag har gapskrattat, känt avsky och fått owao-känslor. Har du några minuter över i helgen kolla in och släpp loss dina känslor. Här finns videos med allt från små barn som får smaka citron och 60 sekunder som säkert kommer förändra många föräldrars beteenden, till en pojkes mirakulösa första år i livet.

Här, ett klipp som setts av över 17 miljoner – tjejen som tröttnat på sin chef…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ew_tdY0V4Zo]

 

Bakom Hyllat finns en ung norrländsk kille, Daniel West, som byggde sajten på ett par dagar. Till Resumé säger han i en intervju,

Om ett klipp ses av en halv miljon svenskar kan det väcka diskussion. Folk kan då få upp ögonen för ett problem man inte tidigare tänkt på så mycket. Ju fler som är medvetna om verkligheten, desto större chans till förändring.

Trevlig helg!