Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Ett tydligt tecken på att semestertiden går mot sitt slut

Förutom att kollektivtrafiken nu är betydligt mer välfylld och att lunchstället som bara förra veckan ekade ganska tomt nu har en kö fram till kassan, så finns det ett annat tecken på att semesterfirarna nu börjar komma tillbaka. Detta tecken brukar dock vara ganska flyktigt så passa på att hålla span nu…

Tecknet jag pratar om är semesterskägget. Detta, ofta lite ovårdade, ansiktshår är nog för många män ett självklart kvitto på att man har haft ett par ganska sköna och avslappnade veckor. Till och med jag som har jobbat i sommar, har låtit skägget växa (jag kallar det för semestersympatiskägget). Så passa på att spana efter semesterskäggen ute på stan nu, många av dom försvinner efter första arbetsveckan så där.

Men eftersom skägget idag är mer accepterat än det varit på länge, så kanske det är några av er som vill spara det och göra något av det? Se här och låt dig inspireras!

 

Trevlig helg!

Senaste nytt


Företagens hållbarhetsarbete hotas av ”greenwishing”


Regeln som bäst förklarar ränta-på-ränta

Ränta-på-ränta effekten är något vi pratat om ofta på Förvalt, men det kan inte nog tas upp hur viktig den effekten faktiskt är.


Marknaden kan vara en bra klimattjänare

PRI in Person 2019, som gick av stapeln i Paris i veckan, är den största konferensen för hållbara investeringar som genomförts hittills. Under konferensen kom frågan upp om näringslivet och finanssektorn kommer att kunna lösa klimatproblemen.


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.