Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Facebooksignalerna pekar åt alla håll

En ny dollarmiljardär har sett dagens ljus, berättar DI. Hissen som har lyft Mrs Sandberg från att vara en vanlig löneslav till den exklusiva sfären av människor som räknar sina miljoner i tusental heter Facebook.

Aktiekursen har det senaste halvåret stigit med 120 procent. Nyligen nådde den en ny rekordnivå på över 58 dollar per aktie.

Samtidigt verkar Facebook för ögonblicket ha motvind bland forskare, orakler och redaktörer.  Tidigare i januari hade vi ett inlägg om olika former av kritik som presenterats. Nu kommer det nya studier som menar att Facebook liknar en infektion i sin spridning.

Forskarna som har gjort studien vid Princeton University tror att den snabba tillväxten plötsligt kommer avstanna och sedan snabbt vändas till motsatsen. Lite som vid epidemier. Först ökar spridningen av viruset explosionsartat och allt fler blir sjuka. Sedan planar spridningskurvan ut. I nästa steg börjar människor friskna till och spridningen upphör nästan helt på kort tid.

Forskarnas förutsägelse är att 80 procent av Facebookanvändarna försvinner.

Basically, Facebook users will lose interest in Facebook over time as their peers lose interest — if the model is correct.

Den Svenska “Facebookexperten” Nina Jansdotter, som även figurerar som coachingexpert, medger att kristallkulor inte alltid har den klarhet som man önskar. Det hindrar henne dock inte från att utse Instagram till efterträdare på den sociala medietronen.