Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Filmen som ger en skön känsla

Det känns på riktigt att det är fredag idag. Lite fler leenden än vanligt på T-banan i morse och även bland kollegerna så på eftermiddagen. Dessutom solsken, visserligen lite kallt fortfarande men det ska bli varmare under helgen. Flera bidragande saker som gör att jag känner den där riktigt härliga fredagsstämningen.

En film som alltid lockat fram en extra skön känsla är SVT:s klassiska solfilm från 1960-talet med sin klinkande inledning.

Solfilmen

I dag gick solen upp 6.04 och i kväll går den ned 19.37, för en månad sedan gick solen upp 6.35 och ned 17.23. Det innebär att dagen blivit hela två timmar och 45 minuterlängre sedan början av mars.

Visst är det inte bara fredagen i sig som bidrar till en skön stämning. Vi går mot ljusare tider också. Det är ett tag sedan det var vintersolstånd, tillika årets kortaste dag. Allt sedan den 21 december har dagarna bara blivit längre. Men det är först nu som vi verkligen märker av det och steg för steg lägger den mörka perioden bakom oss.

Livet blir liksom lite ljusare på många sätt.

Trevlig helg!

 

Louise Svensson

 

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.