Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Fondbyte till AP7 Såfa

Den senaste tiden har det återigen kommit en våg med mail och samtal med frågan om det är möjligt att byta tillbaka till AP7 Såfa om man tidigare valt andra fonder?

Svaret är ja, självklart kan du byta tillbaka till soffliggarfonden! Följdfrågan faller sig då naturligt, hur gör jag då?

Det är enkelt, logga in med pin-kod eller bank-id på Pensionsmyndigheten. När du kommit in finns en blå fyrkantig knapp som heter Statens förvaltningsalternativ som du klickar på. Om du framöver vill slippa byta fonder väljer du AP7 Såfa.

Filmen nedan visar hur enkelt det är:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=08QfEIGAk1I]

 

Dock kommer det från och med den 20 februari 2014 inte att vara möjligt att göra fondbyten med sin personliga pin-kod i Premiepensionssystemet. Det krävs alltså att spararen avvänder sitt bank-id eller e-legitimation.

Anledningen är att Pensionsmyndigheten vill höja säkerheten för pensionsspararna och minimera att systemet ”missbrukas” på ett sätt som får oroande konsekvenser för spararna. Det innebär bland annat att förvaltningsföretag inte längre kommer att kunna genomföra byten åt sina kunder.

Louise Svensson