Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Förvalt gästas av Birgitta Piper

I november månad kommer Birgitta Piper att gästblogga här på Förvalt. Under fyra torsdagar kommer hon att bjuda på sin kunskap och ge matnyttiga tips och råd med fokus på ekonomi och pensionssparande.

Birgitta Piper rosa

Birgitta har tidigare arbetat som ekonomijournalist på Sydsvenskan i 27 år, varav de senaste sju åren som chef för tidningens ekonomiredaktion.

2010 gav Birgitta ut boken Pengarna och livet. Boken handlar om kvinnors privatekonomi men kunde lika gärna vara männens, som hon själv uttrycker det. 2012 fick Birgitta Fredrika Bremers BRA-pris för sitt rättframma sätt att informera och vägleda kvinnor om de juridiska och ekonomiska fallgropar som kvinnor, av olika anledningar, lätt hamnar i. Hon har även medverkat i Fredrika Bremers projekt BRA pension som sakkunnig inom pensionsfrågor. Via BRA pension kan du få några initiala råd – testa själv!

I dag är Birgitta frilansande ekonomijournalist, privatekonomisk krönikör och debattör. Hon har sedan 2006 en stående kolumn ”fråga experten om ekonomi” i tidningen M-magasin.

I dagarna är hon aktuell M-magasins specialtidning ”Pengarna & Livet”, som bygger på de vanligaste frågorna från M-magasins läsare. Tidningen är indelad i avsnitt och behandlar bland annat ”Spara”, ”Aktier”, ”Pension”, ”Sluta jobba före 65?” och mycket annat som rör privatekonomin.

Birgitta har även medverkat i tv-programmet Go´kväll som privatekonomisk expert och nu under november månad är hon aktuell i rutan igen.

I morgon kommer hennes första blogginlägg här på Förvalt!

Louise Svensson