Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Guldkant på minpension.se

Minpension.se fick i förmiddags priset Guldkanten för att de ger svenska pensionssparare möjlighet att få grepp om hela sin pension. Priset delades ut i samband med Pensionsdagen som årligen arrangeras av Statens tjänstepensionsverk (SPV).

Juryns motivering för Minpension.se digitala pensionsinformation löd,

En pionjär inom området som med konsumenten i fokus brutit ny mark för att skapa medvetande och engagemang om pensioner. Min Pension utvecklas löpande och utökas med fler kanaler som med enkla och pedagogiska lösningar hela tiden når nya användare. Ingen annan insats är i närheten av Min Pensions betydelse för den enskilde pensionsspararens kunskap om sin framtida pension!

Var tredje pensionssparare tycker att de saknar pensionsinformation i det orangea kuvertet. Jag tror att det beror på att man i de flesta fall tror att kuvertet ska ge den totala bilden av pensionen. Men den får man inte där. Det orangea kuvertet är en sammanställning av den allmänna pensionen, det vill säga av din inkomst- och premiepension.

För att få den totala pensionsbilden behöver du logga in på www.minpension.se och göra en prognos. Först då får du en överblick av vad din totala pension kan tänkas bli. Prognosen ger den samlade bilden av, det privata sparandet, tjänstepensionen och den allmänna pensionen.

Om du inte gjort det tidigare så ta nu tillfället i akt och surfa in på www.minpension.se och gör en prognos. Se till att du får en bild av vad din totala pension kan tänkas bli. Det vill säga, hur mycket pengar du får ut i pension per månad räknat på ditt privata sparande, din tjänstepension samt din allmänna pension.

Är du nöjd behöver du inte göra någonting, inte fundera eller ens känna ett uns av oro över din pension. Är du däremot missnöjd behöver du ser över vad du kan göra för att påverka din pension. Här är tre saker att tänka på som gör att du kan höja din pension med tusenlappar.

Louise Svensson