Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

”Köp tjänster så kan du jobba mer!”

 

I sommar har du chans att lyssna till AP7:s och Förvalts sommarpodd där vi intervjuar spännande människor om ekonomi.
I Förvalts premiäravsnitt träffar vi Företagarnas 36-årige vd Günther Mårder. Han vill att det ska bli billigare att köpa in hushållsnära tjänster för att frigöra tid till heltidsarbete och därmed kunna skapa en bättre privatekonomi och pension. ”I dag går många ner i arbetstid och stjäl andras jobb”, säger han.
Lyssna på AP7:s och Förvalts sommarpodd varje onsdag! Avsnitten finns också att hitta på Podcaster – sök på AP7 Förvalt.

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.