Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Låna för livet

Den 29 april klockan 20.00 börjar ett ekonomiskt tv-experiment på SVT2. I den nya tv-serien ”Låna för livet” får fyra familjer testa om deras ekonomier klarar ytterst realistiska förändringar som svensk ekonomi kan komma att präglas av de kommande åren.

I höstas bloggade vi om den nya tv-serien och intervjuade Claes Hemberg. Claes ska tillsammans med Birgitta Piper ge familjerna vägledning i hur de ska hantera olika ekonomiska svårigheter för att skapa en hållbar och långsiktig ekonomi. I höstas var programinspelningen i full gång och Claes sa så här,

”Jag och Birgitta kommer att guida två familjer var och peka på vad och hur de kan göra för att klara av förändringarna ekonomiskt.

Det kommer att vara en folkbildande serie som belyser de ekonomiska förändringarna vi står inför i praktiken. Många kommer att känna igen sig i det vi tar upp, vilket kommer att vara en stark effekt av programmen. Det kommer att bli public service när den är som bäst!”

Under tre månader lever de medverkande familjerna med kostnader som kan drabba oss alla i framtiden. Såsom stigande boräntor, skärpta amorteringskrav och högre skatter. I dagens pressutskick om programserien sa Birgitta Piper,

”Låna för Livet gäller var och en av oss. Den visar på behovet av opartisk vägledning, fakta och argumentstöd åt vanliga konsumenter med helt vanliga ekonomier för att häva deras underläge mot finansmarknad och banker”.