Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Midsommarafton stundar

I morgon är det midsommarafton. Dagen på året då vi alla tycker att vädret ska vara fint, snapsen till sillen ska smaka bra, folkdräkten ska på och krans till håret ska bindas. Många har sina traditioner och för mig som kommer från Dalarna vet jag precis vad som är planerat för dagen – från morgon till kväll, och jag gillar det!

För en del är det inte så traditionsenligt utan mer en trevlig fredagskväll med goda vänner och för andra ett rent helvete. Och då tänker jag bland annat på barn som har föräldrar som inte kan hantera spriten, ungdomar som tappar omdöme och kontroll på grund av spriten etcetera. Midsommarhelgen är nämligen den högtid då vi svenskar super som mest.

Men jag ska inte förstöra stämningen nu med tråkigheter och heller inga pekpinnar. Vi är mitt i sommaren och har semester framför oss. Det är en härlig tid och det ska bli fantastiskt skönt med ytterligare en långhelg.

En av våra traditioner på midsommarafton är att göra blomsterkransar till håret. På kvällen koras den finaste kransen och då gäller det att ha varit stadig på handen, bundit hårt och hittat fina blommor Det är inte helt lätt tycker jag, har aldrig lyckats särskilt bra utan det brukar sluta med att jag har vissna, hängande blommor i håret som bara kliar. Gissa om jag blev nöjd när jag hitta denna video – I’m gonna be the winner…

Trevlig midsommar!

 

Relaterade ämnen