Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

No pain no gain

I morse var jag på ett bra frukostmöte. Upplägget var ett samtal med två framgångsrika personer om val i livet. Utifrån sina erfarenheter fick de båda svara på frågor om olika val de gjort i sina liv. En del av samtalet landade i huruvida det är slumpen som avgör eller om det är vi själva som väljer att ta till vara på de möjligheter som dyker upp. Mycket intressant!

Under frukosten presenterades även topp-fem-listan över vad vi människor ångrar mest på dödsbädden. Det vi ångrar mest är,

  • Jag önskar att jag hade haft modet att leva ett liv sant mot mig själv, inte livet som andra förväntade av mig
  • Jag önskar att jag inte jobbade så hårt utan spenderade mer tid med familjen.
  • Jag önskar att jag hade haft modet att uttrycka mina känslor, säga ifrån mer.
  • Jag önskar att jag hade hållit kontakten med mina vänner.
  • Jag önskar att jag hade låtit mig själv vara lyckligare.

Forskning visar att vår hjärna går igång på smärta och belöningar (pain & gain). För att gå emot vår reptilhjärna, det vill säga att inte välja den enkla vägen och göra som vi alltid brukar, behöver vi någon typ av belöning för att våga ta risken att välja nytt. Belöning nog vore kanske att inte ångra något av ovanstående punkter på dödsbädden.

Livet är ett val, ta till vara på möjligheterna – no pain no gain!

Trevlig helg!