Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Pris till de som sätter Guldkant på pensionsinformation

I går arrangerades Pensionsdagen av Statens tjänstepensionsverk (SPV). I samband med Pensionsdagen delades priset Guldkanten ut för 13:e året i rad.

SPV delar ut priset Guldkanten till någon som gjort en viktig insats inom pensionsinformationsområdet. Det är svårt att informera om pensioner på ett enkelt och tydligt sätt.

Årets vinnare av Guldkanten blev KPA, som fick ta emot priset för sin förmåga att möta kunden på kundens nivå och för deras förståelse för behovet av information om pensioner på flera språk. Motiveringen var, ”Få har tacklat svårigheten att nå fram med pensionsinformation till utsatta grupper. KPA Pension är det lysande undantaget. Med en lättillgänglig webbplats och en kundtjänst som erbjuder information om pensioner på 18 språk har man tagit ett initiativ som fler i branschen borde följa”.

Vi vet att många har svårt att ta till sig pensionsinformation och därför är det viktigt att man gör det på rätt sätt. Informationen måste vara enkel och lätt att förstå. KPA tog hem Guldkanten för att de jobbat fokuserat mot målgruppen, säger Olof Lundvall, informationschef på SPV.

Under Pensionsdagen delades också priset Årets utropstecken ut till Dagens Nyheter för sitt långsiktiga och uthålliga arbete med att bevaka och belysa pensionsområdet i medierna.

Dagens Nyheter har länge bevakat området pensioner och det är just därför deras arbete sticker ut. Det finns ingen annan aktör som har den långsiktighet och uthållighet som DN har, både när det gäller att nå ut till den breda massan och till de som är mer intresserade, menar Olof Lundvall.

På DN:s hemsida finns mycket bra information om pensioner. Under fliken Ekonomi på webben finns Pensionsskolan som samlar många lättillgängliga artiklar med tips och råd gällande pension.

Till våren kommer en ny version av Pensionsskolan och DN kommer även att göra en digital satsning på pensionsfrågor och privatekonomi, säger Lilian Almroth, chef för ekonomiredaktionen, i dagens tidning.

Det ser vi fram emot i vår!