Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Oj, vilken skräpig trend

Trender kommer och går. Men en som kanske faktiskt skulle kunna bli bestående är ”plogging”. Det är en kombination av ”plocka upp” och ”jogging” och går ut på att när du är ute och joggar så plockar du upp eventuellt skräp du ser under rundan.

Egentligen är det inte så konstigt att detta har slagit igenom. Vi svenskar verkar ju gilla både att röra på oss och att återvinna, så varför inte kombinera de två! Detta har även spridit sig till USA, där folk har tagit till sig denna svenska motionsform. Här är en artikel i Washington Post om hur amerikanerna ser på det hela.

Så om det blir en löprunda i helgen, verkar som att vädret skall tillåta det, ta med en sopsäck och ett par handskar!

Trevlig helg!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.