Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Pokémon Go – en lagsport för alla åldrar

Vad ska ni göra i helgen? Själv kommer jag att hänga runt Långbro park och hoppas kunna fånga en Dragonite eller någon annan sällsynt Pokémon.

Känner ni igen det? För mig började det med att jag gjorde det för barnens skull.  Nästa steg var att jag passerade några pokestops på stan när jag ändå var ute på lunch, eftersom barnen hade slut på pokebollar. Och sedan dröjde det inte länge förrän jag kutade runt med telefonen i högsta hugg och fångade Pokémon utan ett enda barn i hälarna.

Det har hänt att jag blivit utskrattad av någon jämnårig i parken ”Allvarligt?! Fångar du Pokémons?!”. Men av de initierade får jag istället en vänlig nick och ett leende. Det hände senast över ett glas vin i baren bredvid ett pokestop:et.

Att Pokémon Go är ett bra sätt att komma ut och röra på sig är det nog ingen som missat. Men visste ni att det också är ett utmärkt sätt att umgås? Speciellt med barn. Och då menar jag inte bara mina egna barn. Jag har aldrig i mitt liv pratat med så många nio- till tolvåringar. Och jag har aldrig fått så många bra tips och trix av engagerade barn. Pokémon Go är nämligen en lagsport.

Är det någon som känner sig för gamla för att börja, lyssna på Gunlög 75!

gunlog

Trevlig helg!

Charlotta Dawidowski Sydstrand