Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Psyket alltid svagare än kroppen

Igår träffade jag Jonas Colting – the man, the myth, the Ironman. Jonas är en inspirerande talare och när jag lyssnar på honom är det svårt att inte bli imponerad av hans prestationer. I somras simmade han från Stockholm till Göteborg och samlade in över 700 000 kronor till WaterAid.

Lite smågalen, visst det är han nog, men han har förmågan att leverera en massa kloka sanningar, inget rocket science direkt, men sanningar vi tenderar att glömma bort i våra stressiga vardagar.

Här kommer lite att fundera över under den kommande långhelgen,

  • vi människor är beroende av mat, sömn och träning/stimulans för en hälsosam livsstil
  • kör fredagsfys istället för fredagsmys eller åtminstone fredagsfys innan myspasset
  • det går inte att bli av med bilringarna efter tre träningspass när det tagit 47 år att bygga upp dem
  • vi behöver inte ha så roligt jämt. Något som är hårt och svårt kan många gånger leda till att både självförtroendet och självkänslan stärks. Vi behöver utmaningar!
  • psyket är alltid svagare än kroppen. Om någon som simmat 646 kilometer eller 17 km om dagen i 38 dagar i sträck säger det så fattar man att det måste vara så. Med andra ord, våra kroppar klarar mer än vi tror!
  • vår inneboende potential blir många gånger ouppfylld på grund av förutfattade meningar om vårt åldrande, funktionalitet och förmåga. Människan är gjord för att röra på sig, det bara är så!

Trevlig Valborg!

Louise Svensson