Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Peter

Så får du en härlig ekonomidos i helgen!

Äntligen fredag! Äta lite gott, dricka lite gott och bara slappa med paddan. Eller med en god bok?

Det finns mycket att välja på. Nästan för mycket. Så var hittar man de sevärda tv-serierna, hörvärd podd och intressant bok inför helgen – när det kommer till ekonomi?

I vår är det dags för tredje säsongen av amerikanska Billions och även den danska serien Follow The Money (eller Bedrag, som den heter på modersmålet) har en tredje omgång klar.

Om Billions i sann, tempostark, amerikansk anda skildrar de finansiella topparna med hedgefondchefer, obligationshandlare, stjärnadvokater och kapitalinvesterare, så är Follow The Money lite mer nordiskt cool, om än med ett trovärde i de finansiella turerna och med en bra dramaturgi.

I Billions har förresten svenska Malin Åkerman haft en framträdande roll och vi får förmodligen se mer av henne när dramaserien premiärsänder den tredje säsongen den 25 mars.

På bokfronten kan rekommenderas en fräsch 2017-utgåva, Liv 3.0 av Max Tegmark, en svensk-amerikansk kosmolog och professor i fysik vid Massachusetts Institute of Technology. Han skriver om faror och möjligheter med AI, artificiell intelligens, och samarbetar med bland andra Tesla-ikonen Elon Musk. Denne har ju både höjt varningens finger för AI och skickat ut en egen satellit i rymden.

– Det här är den viktigaste diskussionen i vår tid. Det är mer troligt att vi skapar artificiell generell intelligens än att vi inte gör det och antagligen sker det under vår livstid. Vi borde ta det på allvar, sa Tegmark, när han – i skinnjacka och jeans – intervjuades av Ny Teknik vid boksläppet i höstas.

Innan helgen är till ända får vi väl ändå släppa soffhänget och braskaminen för en liten promenad i vinter-Sverige. Och då är det poddläge. En podd som tuffat på bra den senaste tiden är Feminvest Direkt-podden – i arkivet hittar du ett fyrtiotal avsnitt inom bland annat framtidens finansbransch, hållbara investeringar och intervjuer med spännande ekonomifolk.

Trevlig helg från oss på Förvalt!