Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Så skapar du framgång

Alexander Pärleros är mannen bakom Framgångspodden. Nu har han också gett ut Framgångsboken. I den ger han sina bästa tips för att skapa framgång, vilket mycket handlar om att ägna sig åt sin passion och hela tiden våga utmana sig själv. I boken lyfter han flera tips från framgångsrika personer han intervjuat i podden.

Här kommer några tips,

Förväxla inte framgång med ekonomisk framgång
Jag satte själv länge likhetstecken mellan framgång och ekonomisk framgång och fokuserade på att tjäna mycket pengar. Ju mer pengar jag lyckades tjäna ihop, desto framgångsrikare tyckte jag att jag var. En vanlig syn hos många. Numera ser Pärleros pengar bara som ett av många verktyg som hjälper till att skapa det liv vi vill leva och menar att framgång handlar om hur väl vi lyckas använda de verktyg som finns där ute för att uppnå våra drömmar.

Använd Excel
Poddgästen Albert Hobohm, livscoach och föreläsare, använder Excel för att nå sina mål. Han har många olika parametrar som han använder för att mäta och stämma av sina mål och prestationer varje månad. Några av hans målsättningar är att varje månad minst sexton gånger stiga upp tidigare än klockan 05:30, meditera tjugofem gånger och läsa sju artiklar om ekonomi. För varje uppgift som utförs skriver han upp en poäng i sitt Excelark. Han har ett tydligt mål att uppnå minst 80 poäng i månaden. På så sätt har Albert lyckats med att konkretisera sina drömmar och mål i vardagen.

Var aktiv
Lena Apler, grundare av Collector Bank och en flitig investerare i fintechbolag i Sverige, tycker att passivitet är det värsta eftersom det hämmar utveckling. Tänk att, ett felaktigt beslut är mycket bättre än att inte våga fatta något beslut alls!

Hitta starka förebilder
Mikael Arndt, säljguru och författare som föreläst i över 20 länder, tycker att du bör hitta starka förebilder som är bäst inom det område där du vill uppnå framgång. Kopiera sedan det de gör bra och glöm inte bort vad du själv gjort bra för att komma dit där du är i dag.

Skaffa fuck off-pengar
Linnéa Claeson, handbollsspelare och debattör, kämpar för att göra världen mera jämställd. Hon tycker att du bör skapa mer frihet i livet genom att bygga upp ett ”fuck off”-kapital. Det är en summa pengar som gör att du inte behöver riskera att fastna i ett jobb, ett förhållande eller något annat som tär på dig. Du ska ha möjlighet att säga ”fuck off” och gå vidare utan rädsla för att hamna i en dålig ekonomisk situation.

Bli först med det “omöjliga”
Ekonomiprofessorn och författaren Micael Dahlén sa ja till allt under ett år, vilket bland annat resulterade i att han sprang fem maraton och intervjuade de värsta mördarna i världen. Hans framgångstips är, ”If you can dream it, you can do it!”. Det enda som begränsar dig är dina drömmar och din fantasi. Allt som ännu inte är gjort är per definition orealistiskt, och allt som någonsin har gjorts har någon gång varit en orealistisk dröm. Det betyder att du kan bli först med att göra det omöjliga!

Så, vad blir ditt nästa steg för att nå framgång? I boken och via podden hittar du fler tips och inspiration.

Louise Svensson