Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Sajten som talar om din ålder

Vår ålder är central genom livet. När vi är yngre vill vi se ut som vi är äldre, i 30-40 årsåldern är det värsta egoboosten att få visa leg på systemet och vid 50 plus är det smickrande när omgivningen tror att vi är yngre än den höga siffran på pappret.

Hur viktigt vi tycker det är med vår ålder skiljer sig naturligtvis. Vad de som lägger vikt vid att se unga ut gör lägger jag inga värderingar i. Var och en blir salig på sitt sätt, oavsett om det är plastikkirurgi, Botox eller dyra krämer. Vissa har bra gener, får vara friska och har möjlighet att ta hand om kroppen och knoppen på ett hälsosamt sätt.

I våras visade Microsoft i samband med sin utvecklarkonferens upp ett nytt system för ansiktsigenkänning. Samtidigt passade man på att lansera en sajt som gissar besökarens ålder med utgångspunkt från en blid man laddar upp. Inte helt oväntat fick sajten ett enormt genomslag och blev en viral succé.

Känner du som Karlsson på taket, ”jag är en ung man/kvinna i mina bästa år” är du förmodligen inte alls är intresserad av sajten. Men, om du är nyfiken på hur gammal eller ung du ser ut att vara kan du testa själv!

Trevlig helg!

How old