Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Samlingsplats för passionärer

Visste du att det finns en samlingsplats för alla som är över 60 år? 60plus.se heter den och är en av Sveriges största samlingsplatser för seniorer på nätet.

Sajten startades 2008 av två kvinnor, Laila Fridh och Pia Brunell. Själva idén att skapa en sajt med anpassat innehåll för alla som är 60 plus, kom efter att de talat med äldre bekanta som tyckte att utbudet på nätet var dåligt.

Tanken att bygga en samlingsplats för 60-plussare tog fart och i dag driver de båda väninnorna företaget 60plus Gruppen i Sverige. I företaget ingår även 60plus Mässan som arrangeras fem gånger per år på olika orter runt om i landet.

Sajten är bred och det finns diskussionsklubbar om allt från djur och natur till vardagsekonomi.

Medlemmarna ordnar själva en rad olika träffar över hela landet i form av pubkvällar, teaterbesök och vernissager, för att ta några exempel. I dag har 60plus över 1000 medlemmar och mässorna är välbesökta.

I slutet av oktober är det dags för 60plus Mässa i Falun. Hittills har det inte varit någon utställare som varit med och pratat pension. Det vore kanske något för branschens aktörer att fundera på och göra en insats.

Louise Svensson

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.