Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Serverus Snape lever vidare

För snart tre veckor sedan uppmärksammade vi David Bowies bortgång. Några dagar senare dog skådespelaren Alan Rickman. Han var ett år äldre än Bowie och fick sitt genombrott mot en bred publik i rollen som Hans Gruber, skurken i första Die Hard-filmen 1988. Därefter gjorde han ett 50-tal filmer och är i dag antagligen mest känd som Severus Snape i filmerna om Harry Potter. Här är några av de scener som vi älskade honom för.

Vila i frid.

Johan Florén

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.