Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Skickligaste pensionsdebattören korad

Debatt-SM om pensionerna har justs avgjorts. Åtta duktiga debattörer duellerade och slutligen stod Hannes Hervieu (Centerstudenter) och Gunvor G Ericson (MP) som finalister. Men konkurrensen från bland andra Caroline Szyper (KD), Erik Bengtzboe (MUF) och Roger Mörtvik (TCO) var hård.

hannes och gunvor

Gunvor höll en låg profil i sina första dueller men växte under debatten och vann publikens röster och juryns goda omdöme. Hannes bjöd på ung entusiasm, höll genomgående en högnivå och fick mycket beröm.

jury

Juryn som bedömde debattörernas skicklighet bestod av retorikexperterna Totte Löfström och Lena Josefsson samt ekonomireporten Birgitta Piper. Men det var den hängivna publiken som via mentometrar röstade fram årets vinnare av Debatt-SM om pensionerna.

välbesökt

Den finala debattfrågan löd ”Hur bör avvägningen mellan att få pensionskapitalet att växa och att påverka samhällsutvecklingen med hjälp av pensionsspararnas pengar se ut?”. Finalisterna bjöd på underhållning. Argumenten var skarpa och välformulerade och slutligen var det Hannes Hervieu som stod som segrare och fick ta emot bucklan från förra årets vinnare, Lars Ohly.

hannes o ohly