Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Snillen spekulerar

För några fredagar sedan hade vi barn som bjöd på sina tankar kring vad en pensionär gör. Idag bjuder vi på ytterligare ett barns tankar.

Förra helgen frågade min dotter sin morfar, en i hennes ögon ytterst relevant fråga efter att de pratat om skolan, varför man går i skolan och hur länge man egentligen ska gå i skolan för att kunna bli det man vill jobba med,

men morfar, hur blir man pensionär då?

Morfar tänker en stund och säger, ”när man är så gammal som jag…” Varpå lillasyster utbrister, ”om du är gammal morfar då kommer ju du att dö, jag vill inte att du ska dö!” En gråtande lillasyster som behöver tröst ger morfar lite betänketid och efter ett tag gör han ett nytt försök att förklara hur man blir pensionär.

”Jag har ju jobbat sen jag var 24 år och under tiden jag jobbat har jag sparat pengar så att jag ska kunna vara lite ledig när jag blir äldre”, blir morfars svar till åttaåringen. En stunds tystnad följs av:

Bra morfar, då ska jag börja spara min veckopeng nu, så kanske jag kan vara ledig lite länge i sommar. Jag fyller ju 9 då.

Hur blir man pensionär

Louise Svensson