Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Sportlovsvecka hägrar

Det är säkert många som idag stressar lite extra för att hinna med allt som ska vara klart innan sportlovet. Jag gör det i alla fall. En solresa, skidsemester eller bara ledighet hägrar men innan man kan ge sig iväg är det massor som ska fixas – tiden räcker nästan inte till. Energin är nästan slut och man funderar på om en vecka räcker för att tanka ny.

I går kväll läste jag en krönika av Charlie Söderberg, där han uppmanar sina läsare att ge sig själva det de behöver. Jag gillar hans ord! Kanske något att fundera över under sportlovet?! Och vem vet de kanske till och med kan leda till att det faktiskt finns mer tid, energi och även pengar kvar i plånboken efter ledigheten.

  • Om du tycker att du har för lite tid, lär dig inte hur man överlever under stress.
    Lär dig hur man skapar med tid!
  • Om du känner att du har för lite energi. Lär dig inte att kämpa på.
    Lär dig hur du kan få det du verkligen vill ha!
  • Om du tycker att du har för lite pengar, lär dig inte hur man klarar sig ändå.
    Lär dig hur man får mer!

Trevlig helg!

Louise Svensson

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.