Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Superveckans heta fråga – vad kan du om svensk ekonomi?

Det parlamentariskaläget har minst sagt varit omdiskuterat sedan valet. Denna supervecka inom svensk politik har varit fullspäckad. Igår valdes Stefan Löfven till Sveriges statsminister och i morse läste han upp regeringsförklaringen och presenterade alla nya ministrar. Bland dem har nya finansminister, Magdalena Andersson sina premiepensionspengar sparade i AP7.

Carl Bildt gav Löfven några råd på vägen, till exempel att han måste mer än någon annan statsminister vara ohyggligt lyhörd för riksdagen. Det finns många fallgropar i olika frågor och den största är väl som alltid ekonomin. Det gäller att hålla i statsfinanserna, menade Bildt.

Senaste den 15 november ska Löfven vara klar med budgetarbetet och presentera socialdemokraternas nya förslag. För att få igenom budgetförslaget behöver de inte bara stöd från Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Hur som helst, den som lever får se. Tänkte runda av superveckan med att ställa frågan, hur insatt är du i svensk ekonomi? Här kan du testa dina kunskaper!

Trevlig helg!