Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Testa hur du ska rösta 25 maj

I går lanserade Aftonbladet sitt val-test inför EU-valet 25 maj i syfte att höja valtemperaturen några grader och öka intresset. Henrik Oscarsson, statsvetarprofessor vid Göteborgs universitet säger att den typen av tester stämmer i sex fall av tio med hur vi faktiskt röstar. Och att testerna har större inflytande över de som inte är så politiskt intresserade.

Om du inte vet vad du ska rösta på och heller inte har koll på kandidaterna kanske det blir lite enklare med hjälp av testet.

För det finns vissa lägen när man inte ska vara en soffliggare.

Trevlig Valborg!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.