Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Träna trendigt i höst

Denna vecka kom hösten. Temperaturen sjönk, bladen gulnade, första frosten kom – allt på en gång. Och så mörkret som smugit sig på, sakta men säkert och som gör att löparrundan inte känns lika lustfylld längre.

Åh, vad lätt det är att tappa träningslusten man byggt upp under våren och sommaren. Och det verkar inte bara vara jag som har svårt att hålla i träningen – noterade här om kvällen att det redan är mindre folk ute i spåret.

I hopp om att hålla träningen i gång under hösten kommer här några trender och lite inspiration.

Norra Europas största löparbutik
Nya skor eller träningskläder är ett enkelt sätt att motivera sig till träning. Med ett besök i nya löparbutiken om 700 kvm på Kungsgatan 35 i Stockholm löser man det enkelt.

Maxa intensiteten
Högintensiv träning ökar i popularitet. De korta 30-minuters-passen där du tränar både styrka och kondition högintensivt erbjuds under hösten i allt större utsträckning på gymmen. Nyligen lanserade Casall en ny app, ”Casall HIT” – High Intensity Training. Ladda ner gratis och testa! Appen ger dig tips på övningar och är uppbyggd kring nio olika träningsprogram som utmanar styrka, snabbhet och rörlighet.

Kompressionskläder är en hit
Kompressionskläder ger kroppen en chans att återhämta sig snabbare och eventuellt prestera mer. Kläderna ger styrka, stabilitet och värmer bra nu när det är lite kallare. Kompressionen förebygger muskelömhet eftersom trycket mot huden ökar blodgenomströmning i kroppens vävnader. Sen känner man sig lite smärtare och snabbare i kläderna!

Skippa dieten
Tidningen Wellness skriver att nya studier visar att vi svenskar har tröttnat på kvällstidningarnas skriverier om den senaste dieten.  Vi vill ha långsiktighet i vårt välmående och strävar efter balans. Så strunta i 5:2, LCHF, Atkinson och allt vad de nu heter och ät med sunt förnuft. Testa hur nyttigt du äter här.

Hoppas att dessa rader kan ge dig en skjuts ut i spåret eller till gymmet för att hålla igång träningen i höstmörkret.

Louise Svensson