Förvalt

Om pension, sparande och andra val i livet

Vad är din ursäkt?

Nu är både påsklov och sportlov förbi och med det några av årets stora reshelger. Man ska fram och tillbaka mellan släkt och vänner eller kanske till och från fjällen. Vid bilresa har vi ju som tur är trafikpolisen som håller ordning på oss och våra medtrafikanter. Och även om det oftast inte är kul att bli stoppad så finns det mer eller mindre genomtänkta (bort)förklaringar som kan dyka upp när väl farbror blå har vinkat in oss. Dessa kan däremot vara rätt skojiga…

Auto Motor & Sport har sammanställt några av de mer kreativa svar som har polisen har fått vid olika trafikförseelser. Hoppas du har en bättre ursäkt när det knackar på rutan!

Trevlig helg!

Senaste nytt


Marknaden kan vara en bra klimattjänare


Så räcker pensionen hela livet

När du arbetar och sparar till pension ska du tänka att hela livet räknas och när du plockar ut pension ska du tänka att den ska räcka hela livet.


Solenergi blir biobränsle - utan solceller

De svenska forskarnas upptäckt innebär att vi inom en snar framtid kan ersätta fossila bränslen med en koldioxidneutral produkt bildad från solenergi, koldioxid och vatten.


Gig-ekonomin - kan bli en pensionsfälla

För många är Gig-ekonomin synonymt med frihet. Men vad få vet är att det kan få ödesdigra konsekvenser. Därför har Förvalt intervjuat Pensionsmyndigheten om vad som gäller.


Hur lurar man hjärnan att spara smart?

Livet är fyllt av frestelser och direkta belöningar. Lär dig att undvika de tankefällor som finns inbyggda i våra hjärnor och fatta finansiella, smarta beslut.