Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Wellness – för kroppen själen och livet

I onsdags hade jag förmånen att lyssna till Yvonne Lin och hennes personliga wellnessresa. Det var ingen raketforskning hon kom med utan snarare sunt förnuft, tillsammans med en hel del tankvärda ord som berörde.

Även om det är allt fler som inser hur viktigt det är att se hälsa och välmående ur ett helhetsperspektiv så kämpar många för att hitta balans. Och det är inte helt lätt att hitta den där balansen när vi hela tiden pumpas med goda råd och tips för om hur och vad vi ska eller inte ska äta, träna och göra för att må bra. Vem som egentligen ligger bakom budskapen vi pumpas med är, om man tänker efter, inte svårt att lista ut. Ändå hoppar vi på olika träningsformer, dieter och kostråd.

  • Drick 3 liter vatten om dagen
  • Så gå du ner 5 kilo på en månad med LCHF
  • Bästa GI-recepten
  • Bästa fettsnåla recepten på medelhavskost
  • 10 000 steg om dagen
  • Proteinladda med Kvarg

Yvonnes föredrag går inte att sammanfatta, det är alldeles för personligt. Men för att måla upp en bild kan jag återge tre hållpunkter från hennes resa. Först tog hon oss med till Kina, där hon som 17-åring fick lära sig mental träning på riktigt. Hennes ”Mästare” blev den man hon till en början bara iakttog i en park. Från Kina tog hos oss vidare till Beverly Hills och US Body Business. Där fokus enbart var estetiskt betingat. Träningen och det du åt skulle göra din kropp smal och vacker eller resultera i stora uppumpade muskler.

Innan hon återvände hem tog hon oss med på en avstickare till elitsatsningarnas Ryssland. Med andra ord, resan bjöd på ytterligheter. Något som resulterade i att Yvonne kom hem till Sverige med insikten,

Ytterligheter mår varken kroppen eller själen bra av. Glöm inte bort insidan. Utan tänk helheten. Mår kroppen och själen bra, fysiskt som mentalt blir det lättare att känna sig tillfreds med livet.

Det gäller att hitta balans – så vad sägs om en god middag och gott vin i kväll och Hässelbyloppet på söndag, låter det som bra balans?!

Trevlig helg!