Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Bra appar för ekonomin

Tidigare har vi tipsat om poddar, tv-serier och böcker för att hålla koll på ekonomin. Nu spanar vi in bra appar för din ekonomi.

Kanske vill du få lite bättre koll på ekonomin, dra ner lite på utgifterna eller tjäna extrapengar? Här kommer de bästa apparna som kan ge en skjuts i rätt riktning, några av tipsen är hämtade från Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano Bank.

  • Tink: Här kan du se var du lägger dina pengar – summan och fördelningen mellan till exempel mat, boende och nöjen. Du kan också ansluta andra banker eller kreditkort till appen och sköta dina bankärenden här.
  • Gimi (tidigare Veckopengen): Hjälper dina barn att lära sig mer om pengar och ekonomi. Ni kan sätta upp sparmål tillsammans. Du kan lägga in uppgifter som behöver göras hemma och ge belöningar för dem. Win-win för alla!
  • Spara kvittot: Håll koll på dina kvitton. Fota kvittot och ladda upp det i appen. Många butiker är också anslutna till tjänsten och säger du till i kassan hamnar kvittot automatiskt i appen.
  • TransferWise: Att skicka pengar till andra länder kan vara både dyrt och krångligt. Med den här appen blir det billigare och går snabbare.
  • Hygglo: Här kan du tjäna på att hyra ut saker som du inte använder varje dag och även hyra saker du behöver. Att annonsera på Hygglo är gratis och allt är försäkrat. När du hyr ut så behåller du 80 procent av beloppet.
  • Tipptapp: Som användare lägger ut vad du behöver bli av med i hemmet och vad du betalar för att någon ska göra jobbet åt dig. Kanske åka en sväng förbi återvinningen eller saker för att skänka. Pling! Så har någon svarat, någon som vill göra jobbet och snart är prylarna borta. Här kan du alltså tjäna en peng också!
  • Karma: Med Karma kan du köpa bra mat som blivit över från restauranger, caféer och matbutiker och ofta till halva priset.
  • Yepstr: Här kan privatpersoner få kontakt med ungdomar i grannskapet för enklare uppdrag, som gräsklippning, och hundpassning. Ungdomarna tjänar runt hundralappen i timman beroende på ålder och erfarenhet. Dessutom tillkommer 10 procent för försäkring, transaktionsavgifter och moms.
  • Shpock: Är som en mix av Blocket och loppis i mobilen. Ta en bild, skriv en rubrik, kort beskrivning och sätt pris. Sedan kan alla som använder appen i ditt område se din annons. För att ge försäljningen lite extra skjuts kan du dela annonsen på Facebook, Twitter, via sms och i mejl till folk du känner.

Så fram med mobilen och få koll, saker gjorda eller tjäna lite extra!

Trevlig helg!