Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Louise

Tjänstepensionens dag

Nu på fredag är det tjänstepensionens dag. Runt om i landet kommer dagen att uppmärksammas lite extra av arbetsgivare och aktörer i branschen.

Bland annat öppnar Pensionsmyndigheten upp 17 av sina servicekontor runt om i Sverige och mellan klockan 10 och 16 finns informatörer och kunnig personal på plats för att ge vägledning.

Vi har tidigare bloggat om den satsning, ”Prognos till alla” som görs för att få hälften av Sveriges befolkning att göra en pensionsprognos. Tjänstepensionen är en viktig del av den totala pensionen, vilket man får en tydlig bild av om man gör en pensionsprognos. Har du gjort en pensionsprognos?

De flesta har tjänstepension men inte alla. Tjänstepensionens dag är ett bra tillfälle att lära mer om tjänstepensionen.

Läste just ett blogginlägg på Finansliv där Elisabeth Wass säger att hon tycker att arbetsgivare är dåliga på att kommunicera tjänstepensionen som en av de viktigaste förmånerna till nyutexaminerade. Nog för att pensionen är långt bort för en 25-åring men den framtida pensionen är efter lönen den viktigaste förmånen man kan ha. Gymkort, rikskuponger och klämdagar tryggar inte din framtid som pensionär. Tjänstepensionen för en nyutexaminerad är cirka 20 000 kronor/år det är något som alla unga borde ha koll på när de jämför förmåner mellan potentiella arbetsgivare, menar Elisabeth.

Pensionsmyndigheten ger dig fem bra tips för en bättre pension på sin hemsida. Kolla in dem och gör en pensionsprognos på Minpension.se, så lovar jag att du omvärderar värdet av gymkort och rikskuponger.

Louise Svensson