Hoppa till innehållet
ap7 logo Till AP7.se

Peter

Läs dig genom julhelgen

Jul, mellandagar och kanske till och med någon extra dag ledigt. Jul- och nyårsledigheten är ett välbehövligt avbrott i vår mörka skandinaviska vintertillvaro. Kanske har du tid att lyssna på eller läsa någon bok och varför då inte en som kanske ger lite hjälp, kunskap eller intresse inför 2018. Här är fem tips på ekonomiböcker att fördjupa sig i – eller att ge bort till andra.

1.     Ta makten över din pension – tio fällor du ska undvika av Annika Creutzer

Privatekonomiska experten Annika Creutzer står bakom denna lättsmälta bok om 80 sidor där du hittar deltidsfällan, hälsofällan, parfällan, kostnadsfällan och sex andra fällor som du bör se upp med för att få en så bra pension som möjligt. Boken är uppdaterad med 2017 års siffror och den kostar inte heller en krona och finns att läsa gratis här.

2.     Så här blev Warren Buffett världens rikaste person av Per H Börjesson

Man kan lätt bli nyfiken på hur världens rikaste person tänker och agerar. Därför är Warren Buffett en person som fascinerar många. Han är en stor förebild och inspirationskälla hos bland andra Spiltans VD Per H Börjesson som i denna bok fördjupar sig i Buffetts tänk kring aktier och investeringar. Du lär dig alltså inte bara om människan Buffett utan också hur du kan resonera kring sparande.

Läs även om Per H Börjessons senaste bok här.

3.     Fartblinda av Carolina Neurath

Om du vill ha ekonomi i romanform så är Carolina Neuraths debut något att rekommendera. Här får du en story med många ingredienser – makt, pengar, journalistik och bankvärlden. Du behöver inte ha koll på finansvärlden för att ha behållning av boken, men visst ser man spår av verkligheten.

4.     Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat

Många drömmer om att bli miljonärer och det är nog en av anledningarna till att Schildfats bok sålts i så många exemplar. En annan anledning till bra bokförsäljning är såklart hans sätt att skriva – konkret och med handfasta tips på hur du kan börja spara och bygga din egen portfölj. För visst är det inspirerande att läsa om någon som själv lyckats skapa en förmögenhet och veta att det faktiskt går att åstadkomma själv?

5.     #Aktiedrottning av Isabella Löwengrip, Pingis Hadenius och Linda Newnham

Entreprenörerna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius har länge (både i tidigare boken Economista, podcasten med samma namn och i sina bloggar) jobbat för att kvinnor ska få ett bättre ekonomiskt självförtroende. De har ringat in en viktig målgrupp, både för att de ofta har lägre pension än män men också för att kvinnor är riktigt duktiga på kapitalförvaltning.  Nu vill de med nya boken som kom i höstas ta ytterligare ett steg och sprida kunskapen om hur man investerar i aktier och andra tillgångar som får sparpengarna att växa. Dessutom bjuder de på sina egna erfarenheter och misstag längs vägen.